Днес освен красивите кокосови безглутенови бисквитки, ще си поговорим и по една важна тема. А, те са наистина семпли – само с 3 съставки. Без глутен, веган – и са просто още един експеримент в кухнята. Подходящи са за Великден и за всеки друг повод, а декорацията зависи изцяло от вас.
А, при теб …… “Цял банан е твърде много. Вечерята трябва да е до 19ч. Не може междинното хранене да е над 200 kcal. Всяко хранене трябва да е перфектно. Храненето е ритуал…бавно, премислено, в перфектната поза, любим сериал, определено място..Без дресинг, разбира се – излишни мазнини и калории. Храната се реже на малки хапки, за да може да стигне за “по-дълго”. Когато умираш от глад е много трудно да решиш какво да ядеш. Ако се яде нещо “забранено”, трябва някой да знае, за да си “струва”. Трябва да се знаят всички съставки. 10км на ден са просто необходими“
А, при теб …. при теб така ли е? Припозна ли се в нещо? Знаеш ли, че битката с храната водят много, много момичета и не само. Сами със себе си. Сами в себе си. Да си затворен в собственото си съзнание е страшно. Страшно, защото лесно се завърташ в кръговрата на самоомразата. В кръговрата на апатията. В кръговрата, където губиш себе си по пътя. Където да си “като нормалните” отдавна не е опция. Там, където всички знаят, че ядеш само салата, а тя е без олио. Не ядеш картофи, защото те е страх. Момент, нека просто се съсредоточим върху няколко хапки салата или яйце…. Не, чакай, нека се погледна пак, и пак, и пак в огледалото. Но виж…виж, как ми е подут коремът. Виж, това са 200 гр повече. Не мога..просто не мога да ям, НЕ РАЗБИРАШ ЛИ? Не мога….
Не разбираш, нали? Защото е трудно да разберат. Защото звучи странно погледнато отстрани. Но те разбирам, повярвай ми. Всяко чувство, което изпитваш и което смяташ, че никой друг не изпитва, е нещо, през което много преминават. Нещо, за което трябва да говорим.
Нека се върнем обаче на красивите бисквитки. Или иначе казано кокосови безглутенови бисквитки!
На снимките е използван този розов веган шоколад, но може да замените с черен шоколад, кокосова паста или да ги оставите без декорация. Още пролетни и великденски рецепти може да откриете тук 🐰🥚
Предложения за черен шоколад:
- 100% какаова маса
- Тъмен шоколад Bett’r
- Vivani – 99% шоколад | 92% шоколад | 71% шоколад
- Benjamissiomo – имат много хубави аромати – като мента, роза и т.н
- Zido
9 коментара
Рецептата не е сполучлива.Мерките са спазени,а. тестото е повече от ронливо.Бъдете здрава!
Не знам защо не са се получили :)) Рецептата е тествана няколко пъти и също получих добри отзиви от други хора, наистина не знам каква е била причината да не се получат добре, но се надявам да опитате и друга рецепта 🙂 Благодаря за коментара!
Явно консистенцията на тестото зависи от марката на кокосовото брашно. Първият път ми се получи идеално, но сега опитах с друга марка и наистина стана много сухо, ронливо и невъзможно за разточване/оформяне на бисквитки.
Хмм, аз почти винаги използвам на Dragon Superfood, но честно казано има логика, защото днес ми се получи подобна ситуация с кокосови стърготини. Опитах се да ги смеля на тахан и преди винаги ми се получаваше, а сега не. Когато осъзнах, че са друга марка и явно маслеността е друга. Може би същото важи и за брашното. Много благодаря за това отбелязване! Ще отбелязвам вече и конкретната марка, защото може да е полезно!
На мен ми стана много ронливо и невъзможно за оформяне тесто. Не знам какво да направя. Сложих едно яйце , но и с него се рони
Здравейте! Какво брашно използвахте? Скоро разбрах, че при някои марки кокосово брашно не се получава по същия начин, явно консистенцията е друга. Но тъй като аз винаги съм използвала едно и също – на Dragon Superfood, винаги са се получавали. Съжалявам, че при Вас не са станали 🙁 би трябвало с яйцето да са по-стегнати?
Получиха се разкошни, правихме ги днес с 8- годишната ми дъщеря. Благодаря за рецептата!
Еха! Много се радвам и благодаря за доверието!
И при мен не става, използвам Belbake на Лидл.