Тези леки и много ароматни бисквитки са без глутен и без рафинирана захар. Подсладени са с ксилитол и са подходящи за хора, които спазват кето режим и които избягват въглехидратите, наблягайки на мазнини.
Те са с лек лимоново-ванилов аромат и мека сърцевина от крема сирене и бадемово брашно. Перфектно допълнение към чаша кафе или чай. Подсладителят ксилитол може да се замени с еритритол (за истинска кето версия) или с друг, дори кокосова захар.
Всички необходими продукти за тази рецепта може да откриете в любимия ми супермаркет Parkmart! В сайта на Parkmart, раздел Блог, ще откриете не само вкусни рецепти, приготвени от мен, но и полезни статии, свързани с храненето. Не пропускайте да разгледате ✌🏻
– виж тук –
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
Бисквити с крема сирене
Съставки
- 1 бр яйце
- 75 г крема сирене или малко по-малко спрямо опаковката
- 75 г бадемово брашно
- 20 г кокосово брашно
- 100 г ксилитол може се замени с еритритол или друг подсладител
- 1/2 ч. л. бакплувер
- 1/2 ч. л. сол
- бурбонска ванилия на прах
- 1/2 кора лимон може да се пропусне
- канела за поръсване
Начин на приготвяне
- Разбийте с миксер яйцето и крема сиренето
- Добавете другите съставки и разбъркайте добре
- Приберете сместа в хладилник за около 1 час
- Загрейте фурната на 180 градуса
- Върху хартия за печене оформете бисквитки – най-лесно е да се направят с лъжица за сладолед. А ако ги оформяте с ръце, намокряйте ръцете си с вода, за да не залепват
- Не ги притискайте и ги оставете по-скоро кръгли
- Поръсете с малко канела
- Изпечете за 15 минути
- След като ги извадите, поръсете с още канела и оставете да се охладят добре