Това е нещо феноменално с невероятен аромат на бурбонска ванилия от ферментиралата паста с ванилия healthylicious (в момента налична само в малък размер). Тези барчета представляват мини чийзкейк крем Брюле, тоест маслена бисквитена основа с невероятен чийзи крем и завършек от хрупкава, карамелизирана коричка.






Ако и вие искате да опитате висококачествена бурбонска ванилия под формата на паста, може да поръчате моя продукт – ферментирала паста от бурбонска ванилия. Надявам се тази рецепта да ви допадне, а ваниловият аромат е пленяващ!




Чийзкейк барчета крем Брюле
Съставки
Основа
- 120 г бисквити*
- 60 г масло
Крем
- 450 г крема сирене
- 200 г захар (тръстикова ии кокосова)
- 60 г сметана (кокосова или животинска)
- 2 бр яйца
- 1 бр жълтък
- 2 ч. л. паста бурбонска ванилия healthylicious
- ½ ч. л. сол
Декорация
- 50 г захар за поръсване
Начин на приготвяне
Основа
- Натрошете бисквитите
- Смесете с маслото, разпределете на дъното на форма и изпечете за 8-10 минути на 180 градуса
Крем
- С миксер разбийте крема сиренето и добавете захарта
- Добавете яйцата, ванилията и солта и разбийте
- Изсипете върху основата и изпччете за около 30 минути
- В средата трябва да е леко сурово – да се мърда
- Охладете за поне 3-4 часа
- Разрежете на парчета
- Поръсете със захар и карамелизирайте
Бележки
- 100 г овесено или друго брашно
- 50 г тахан по избор (използвах кокосов)
- 70 г кокосов нектар или кленов сироп