french toast 😍 от седмица буквално мечтая за това нещо – превърна се в craving след като постоянно ми излизаха снимки в Instagram. Френският тост е нещо като fancy версията на пържените филийки. Толкова много ми се искаше да го направя, че си купих хляб с квас и запретнах ръкави. И сън не спах! Може да го приготвите с всякакъв хляб – домашен, лимец, с квас, кето и тн…но е по-хубаво да е по-пухкав, разбира се. Аз взех от лимец, защото нямаше друг в пекарната, но с пълнозърнест ще е перфектно.
Направих смес от яйца, кокосово мляко и кленов сироп. Разбърках добре и потапях всяка филийка в сместа. Пекох на тиган, намазан с масло, но ако е хубав и незалепващ, може и без. Тоест идеята не е да се пържат, а да се запече яйцето. Декорирах с банани, горски плодове и полях обилно с кленов сироп. Може да добавите малко ядки за разкош, тахан или любимия ви шоколад.
Вчера прочетох нещо много хубаво (aко сте видели в story) – а именно, че любимата ни храна от детството винаги ще е най-здравословна, защото предизвиква реакция в мозъка и поражда ендорфини и щастие.
Какво мислите по тази тема?