Джинджифиловите бисквитки са класика за Коледа. Търсих най-лесната и бърза рецепта с минимално количество съставки, но все пак вкусна и ароматна. Ето че я открих. Избрах агаве за подсладител, но лесно може да го замених с мед, кленов сироп или дори кокосова захар. В течното агаве харесвам това, че тестото остава меко и бисквитките стават пухкави.
Обикновената глазура най-често се прави от белтъци и пудра захар, но аз търсех по-здравословна алтернатива. За декорацията на тези бисквитки използвам кокосов тахан или крем. Обикновено се нарича creamed coconut и има в стъклени буркани като тахан или картонени опаковки и вътре в плик – такива най-често има в индийските магазини.
2 коментара
Получиха се чудесно! Използвах безгултеново брашно, но независимо от това те отново бяха чудесни! Препоръчвам да ги направите за празниците 🙂
Много се радвам! Весели празници и благодаря за доверието! 🎄