Кой не обича хляб? Въпреки че не съм против глутена, ако нямате доказана непоносимост, алергия или какъвто и да било проблем, то винаги обичам да експериментирам. Глутенът е от тези неща, с които просто не бива да се прекалява, за да не доведат до възпаление в тялото.
Твърдо съм за хляб с квас и препоръчвам на всеки да открие пекарна в града си, която приготвя автентичен хляб с квас … а защо не и да опитате да приготвите сами?
Преди време ви разказах, че се опитвам да открия потенциалната храна, която създава проблеми на кожата ми и поради тази причина спрях за няколко седмици консумацията на алергени като яйца, глутен, млечни, някои ядки и т.н.
Това доведе до още експерименти! Често ме питате как измислям рецептите и как се вдъхновявам – отговорът е, че и аз като всички се вдъхновявам понякога напълно сама, понякога от други хора. Обожавам да разглеждам Pinterest, Instagram и кулинарни уебсайтове – като понякога просто виждам снимка и ми хрумва нещо, понякога виждам съставки и ми хрумва друго, а понякога решавам да се базирам на конкретна рецепта и да променя някои неща в движение (най-малкото заради продуктите, с които разполагам).
Точно така се роди и тази рецепта – базирах се на друга рецепта от едно невероятно момиче с гениални рецепти и я пречупих през моята призма. Правих я вече няколко пъти с различни пропорции и винаги става. Хлябът е плътен, но и много вкусен. Изненадващо добър е 🙂
Дори да не се храните безглутеново или веган, може да го опитате, защото е начин да включите елдата в менюто си, а тя е изключително полезна храна.
В един от последните си влогове ви разказах не само за първата ми електронна книга, но и за още нещо вълнуващо! Партньорството ми с D’free!
D’free имат различни видове ядкови сирена от ферментирало кашу (с мента, паприка, трюфел и натурално), 2 вида ядково мляко с текстура на сметана и напитка Кашунада, която е като айрян и е перфектна за веган таратор.
Последните 3-4 месеца (карантината беше виновна!) започнах буквално всеки ден да ям новия си любим десерт / следобедна закуска – замразени горски плодове, мляко от кашу, домашна гранола и тахан! … и така се влюбих завинаги в тях!
Безкрайно щастлива съм, че мога да ви предоставя код за отстъпка за продуктите ми, за да може и вие да ги опитате .. аз наистина ги обожавам и буквално всеки ден ям!
Използвайте код Ani10 за 10% отстъпка в сайта на D’free, а над 30лв получавате безплатна доставка!
Рецептата е вдъхновена и модифицирана от Bianca Zapatka