Обожавам гранола на едри парчета и с леко сладък, но балансиран вкус. Тази безглутенова гранола е точно такава и има всичко необходимо! Основата е от два вида елда, подсладена е с кленов сироп и е толкова пристрастяваща …
От известно време си правя един експеримент, който най-общо казано е мисия “перфектна кожа на лицето”. Във влога, който ще кача съвсем скоро ще разкажа по-подробно, но основното е, че от известно време имам доста проблеми с кожата на лицето и по-точно .. пъпките. Това ме накара да поема на мисия “да излекувам и изчистя лицето си”. Знаете, че се храня изчистено и съветите тип “спри млечните и пакетираните храни” и “никаква “рафинирана захар” не работят при мен, защото от години не ям такива неща.
Та сега правя, нека го нарека “експеримент”, който включва изключването на повечето храни алергени и наблюдаването на резултатите. Long story short -> намалила съм консумацията на овесени ядки.
Опитайте и класическата домашна гранола с овесени ядки!
Ще ви споделя повече за този си експеримент, просто исках да мине малко време, за да имам какво да кажа и да си направя изводи. Най-много ми липсват яйцата, които изключих за известно време, но пък това доведе до повече експерименти…. и понеже е супер горещо, често закусвам замразени горски плодове, блендирани като сладолед. Но ОБОЖАВАМ да има хрупкав елемент и това означава … ГРАНОЛА!
Тази е малко по-различна, защото не включва обикновени овесени ядки, нито ядки, нито семена. Но пък е тоооооолкова вкусна и хрупкава – обожавам я честно!
Основната съставка е елда, но под формата на пресовани ядки от елда и пуканки от елда. И двете са купени от био магазин (може използвате код Ani10 за еднократна отстъпка 10% в онлайн магазина на Зелен). Такива продукти има и от киноа, но тя беше значително по-скъпа, а все пак не искаме гранолата да излезе златна 😉
Обожавам гранолата да е на по-едри парчета и благодарение на пуканките от елда, този ефект се постига много лесно, защото те са меки и залепват заедно. Освен продуктите от елда, след като изпекох гранолата, добавих и чипс от кокос, защото е толкова хрупкав и полезен! Ако искате да научите повече за мазнините, може да гледате последното ми видео: