Кой не обича понички? Тези са много интересен прочит на класическата рецепта, в безглутенов вариант и супер леки и ароматни.
Със силен аромат на канела за студените есенни дни. Може да ги покриете с канела или шоколад, а защо не да добавите и пълнеж. Биха могли да се приготвят и под формата на мъфини. Тези мини безглутенови понички ще ви станат любими за сутрешна или следобедна закуска.
Всички необходими продукти за тази рецепта може да откриете в любимия ми супермаркет Parkmart! В сайта на Parkmart, раздел Блог, ще откриете не само вкусни рецепти, приготвени от мен, но и полезни статии, свързани с храненето. Не пропускайте да разгледате ✌🏻
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
– виж тук –
Мини безглутенови понички
Съставки
Понички
- 100 г овесено брашно или смлени овесени ядки
- 70 г кокосова захар
- 1 бр яйце голямо
- 50 г кокосово масло
- 70 мл овесено мляко или кокосово или друго
- 1 ч. л. канела
- ½ ч. л. бакплувер
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. ябълков оцет
Декорация
- 50 г кокосова захар
- 1 с. л. канела
Начин на приготвяне
- Смесете всички съставки в купа до хомогенна смес
- Разпределете в силиконова форма за понички – ако нямате, може да използвате форми за мъфини или друг съд
- Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса
- Изчакайте леко да изстинат след като извадите от фурната и от формата и декорирайте
- В купа смесете захарта и канелата и оваляйте всяка поничка, за да полепнат
- Бихте могли и да потопите в разтопен шоколад