Хлебчета от леща с 3 съставки! Любими са ми напоследък, дори ги замразявам. Рецептата не е моя, но ми допада и ги правя често и заради това реших да щракна една снимка и да ги запазя тук!
Пробвала съм ги и за бургери – чудесни са. Освен това могат да се изпекат и в air fryer! Еха!
Хлебчета от леща
Хлебчета от леща с 3 съставки!⠀Меки, вкусни, без глутен – перфектни за всякакви ястия, дори за бургери! Супер за замразяване.
Накиснете червената леща за цяла нощ (да я покрие вода)⠀
На сутринта изцедете с цедка (или просто премахнете водата) и блендирайте с 60 мл вода до хомогенна смес (тип смути/каша)⠀
В купа добавете хуска, лещата и малко сол и зехтин – тук на вкус може да се добавят всякакви подправки⠀
Оставете да набъбне⠀
С ръка оформете хлебчета (питки) – малки или големи (може да са 4-6 или дори 9)⠀
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или до хубав загар/цвят⠀
Охладете и се насладете 🙂
Бележки
Първите 3 съставки са основните, но може да добавите и всякакви подправки. В оригиналната рецепта има и сода и оцет, но според мен няма нужда.* може да се замразяват и е много удобно⠀
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)
1 коментар
с какво може да се замени хуска