С аромат на есен … запечени праскови, козе сирене & рукола. Семпла вкусотия! 🍑🧀 Свежо, леко, но все пак меко и ароматно – запечените праскови са много богати на аромати и са перфектни за преходния есенен сезон. Печените плодове са толкова вкусни, а аз лично рядко се сещам за тях.
Трябват ви само праскови, които да гриловате на тиган или запечете във фурна. Сирене по избор – козе, овче … или пък растителен вариант като ферментиралото сирене от кашу. Сервирайте с рукола, бейби спанак или друга богата салата и добавете лек дресинг.
Оставям тази лесна и вкусна рецепта тук за неделно вдъхновение. Разкажете ми и вие нещо вдъхновяващо или любима комбинация от вкусове?
Запечени праскови с козе сирене
Съставки
- праскови
- сирене по избор козе, овче, краве, от кашу
- рукола
- бейби спанак
- балсамова редукция
Начин на приготвяне
- Нарежете прасковите и ги гриловайте на тиган, барбекю или във фурната
- Добавете сирене по избор – козе, овче … или пък растителен вариант като ферментиралото сирене от кашу (марки като D’free, Delishu или Cheese The Queen)
- Сервирайте с рукола, бейби спанак или друга богата салата и добавете лек дресинг