6,6K
Кой не обича меденки? Днес ви представям една много бърза рецепта за ароматни сладки, които са перфектни за Коледа или просто за неделния следобед.
Балансирана диета е по една бисквитка във всяка ръка

Лимецови меденки
Принтирай
Порции: 20
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция
- калории
- мазнини
Оценка 3.1/5
( 20 гласували )
Съставки
- 350 гр. брашно от лимец или пълнозърнесто
- 150 гр. мед / може да се замени с петмез от фурми или друг течен подсладител
- 50 гр. масло
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- ванилия
- канела
- портокалови корички
Приготвяне
- Смесете разтопеното масло с меда, добавете яйцата и разбийте добре. Добавете брашното и останалите съставки. Смесете до получаване на тесто (остава леко меко заради меда). Поставете в хладилник за около час, за да стегне.
- Извадете тестото и го разточете с дебелина около половин сантиметър. Изрежете с формичка пожелание и поставете върху хартия за печене. Печете около 20 минути на 160°. Не ги оставяйте да потъмнеят, за да не станат твърди.
3 коментара
Здравей, предполагам 160 градуса без вентилатор, нали? Благодаря!
И двата варианта стават 🙂
Уникална и лесна рецепта. Правя ги за 5-ти път само тази зима и винаги се получават чудесни 🙂