Куркумата ми е любима противовъзпалителна съставка, особено в студените месеци – добавям я към супи, хрупкави гофрети и към любими разядки. Днес е време за любима разядка !
Какво ще ви е необходимо за тази рецепта?
нахут
моркови
extra virgin зехтин
чесън
лимон
сусамов тахан
пушен червен пипер – game changer!
куркума
сумак
и сол, разбира се
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
Измийте и подсушете морковите, наредете ги върху хартия за печене и залейте с малко зехтин или друга мазнина по избор. Изпечете в предварително загрята фурна до готовност (докато са меки и имат лек загар)
Блендирайте предварително накиснат и сварен нахут (или такъв от консерва) заедно с морковите
Добавете зехтин, чесън, сока на ½ лимон, тахана и подправките
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)