Още не мога да повярвам, че вече е октомври? Много харесвам есента, обожавам тиквата, но пък носталгията по лятото понякога я има … точно заради това винаги имам замразени плодове във фризера, за да мога да ги правя сладолед или вкусни кремчета.
Днес е по-тропическо. Основа от мляко от кашу на D’free – любимата ми веган алтернатива на киселите млека. Това има вкус по-скоро на заквасена сметана. Чух се скоро ще имат и плодови вкусове и нямам търпение да ги опитам. Ако поръчвате онлайн от сайта им, може да използвате код Ani10 за 10% остъпка.
Следва слой с чия, която от месец преоткрих и започнах да накисвам от вечерта в смути или сок, защото става супер вкусна! Оказва се, че чията не е толкова лоша закуска. И на мен преди ми изглеждаше странно и изобщо не ме привличаше. Този път я накиснах в смути от манго на Frudada .
Най-важният слой в този десерт или закуска и именно мангото. Това е просто блендирано замразено манго, което става с прекрасна текстура като сладолед.
Поръсих с домашната ми гранола (обожавам я, но май е време да опитам и нови рецепти) ии voila! Имаме си многослоен десерт, който е суууууупер вкусен, разхлаждащ и със спомен за вече отминалото лято.
П.С Все пак повече се вълнувам за есента и тиквата 🍂🎃, отколкото да тъжа за лятото 🌊 Кой ви е любимият сезон?