Помните ли сиропираните саварини, които са толкова сочни, че няма как да забавиш вкуса? 🧁
Днес ви ги представям в много лесен вариант с продукти, които всички имаме в шкафа. Рецептата е без глутен, а сиропът е с кокосова захар, но тя би могла да се замени с кленов сироп или дори мед.
Звездата в рецептата е ароматът на рози! Добавям го към сиропа и в декорацията. Декорирам ги също с най-най-любимата кокосова сметана.
Ако още не сте опитвали сладкото от рози, не пропускайте да погледнете най-новото предложение в healthylicious set – кутия с два най-любимите продукта – сладко от рози @roseysmark и кокосов крем!
Саварини
Съставки
Кексчета
- 3 бр яйца
- 1 бр банан
- 100 г овесено брашно / бадемово
- 80 г кленов сироп
- 1 ч. л. бакплувер
- ванилия
Сироп
- 200 мл вода
- 120 г кокосова захар
- 50 мл ром
- 1 с. л. розова вода
- 1 ч. л сладко от рози
Декорация
- кокосова сметана
- сладко от рози
- ядки по избор
Начин на приготвяне
- Смесете всички съставки за саварините – може да блендирате всичко или да намачката банана с вилица и да разбъркате добре до хомогенна смес
- Разпределете във формички за мъфини
- Изпече за 15 минути на 180 градуса
- Оставете да се охладят
- Пригответе сиропа като загреете всички съставки и оставите да поври на слаб огън
- След като кексчетата са изстинали, извадете от формичките и потопете в сиропа
- Запазете част от сиропа, който може да използвате за декорация или след като първата част попие, добавете още
- Подредете в чиния и приберете в хладилник за поне 1-2 часа
- Още по-хубави са на следващия ден
- Декорирайте с кокосова сметана, сладко от рози, листенца роза и друго по избор като филирани бадеми