Обожавам скариди, всякакви морски дарове и риба и лятото просто няма как да не наблегна на тях. Тези скариди се приготвят буквално за 10 минути, пълни са с различни вкусове и текстури и са просто прекрасно леко и лятно ястие.
Често купувам и замразени белени скариди, които държа във фризера и при нужда и липса на време, разчитаме на тях за бързо хапване. Обичам и цели скариди, които отново приготвям на тиган, но там цапането е по-голямо 😉 Белените скариди могат да се нанижат и на шишчета по 10бр и да се гриловат, което ги прави още по-вълнуващи и креативни.
Вие как обичате да ти приготвяте?
2 коментара
Скаридите размразяват ли се преди да се сложат в тигана?
Да, защото иначе ще пуснат много вода, която реално ще изври и не е чак голям проблем, но е най-добре да са размразени 🙂