Съвсем скоро ще напусна Абърдийн след 4 (добре де, 3) години и накрая успях да намеря чара на този град. И причината за това е вътрешното ми foodie. Благодарение на една от курсовите си работи, започнах блог за места за здравословно хранене в града и обикалях сама, снимах и се наслаждавах на храната, което беше изключително вълнуващо. Така открих любимите си места и марки. Ще ми липсват изключително много не само най-любимото ми място @foodstoryscotland, но и шотландскте брандове @hungrysquirrelnuthq и @almighty_foods – обожавам таханите им!
За да “отпразнувам” последните си дни в сивия, гранитен град, приготвих тези пухкави палачинки с тиква и щедро ги залях с най-новия тахан на @hungrysquirrelnuthq – кленов пекан. Добавих печена ябълка, кленов сироп, конопени семена … опитвам се да “разчистя” шкафа преди да замина. Е, благодаря ти, Абърдийн, ще ми липсваш понякога (най-вече заради храната ахах).