В тази рецепта реших да експериментирам и да не използвам банан, а мака и ленено семе. Разбира се, може да разгледате основната рецепта за бананови палачинки и да импровизирате.
aneliyaganchevaВ тази рецепта реших да експериментирам и да не използвам банан, а мака и ленено семе. Разбира се, може да разгледате основната…Палачинкипалачинки, ленено семе, мака, хинап, пеканAmerican Принтирай
Порции: 1
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция200 kcal без топинг калории12 гр мазнини
Оценка 5.0/5
( 1 гласували )
Съставки
2 яйца
1 с.л мака или кокосово брашно
1 с.л смляно ленено семе
бурбонска ванилия
грозде
пекан
сушен хинап
Приготвяне
Съставките за палачинките се разбъркват до получаване на хомогенна смес. Може да добавите намачкан банан или фурми за повече сладост.
Пекат се малки палачинки на незалепващ тиган без мазнина и с капак, за да бухнат. Нареждат се една върху друга като куличка.
Декорират се с нарязано грозде, пекан или орехи и сушен хинап. Може да се добавят тахан, конопено семе, какаови зърна, пчелен прашец и т.н.
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)