Пестото е нещо, което всички обичаме – вкусно, ароматно! Перфектно за сосове, дресинги и дори маринати. Босилекът използва традиционно за храносмилателна подкрепа, стимулира апетита, успокоява газове и може дори да адресира хормонални дисбаланси според Аюрведа.
Повече информация за босилека и други билки може да разгледате в един от специалните наръчници, които изпращам след курса „Основи на здравословното хранене“ 🌱
Какво ще ви е необходимо за тази рецепта?
- пресен босилек
- extra virgin зехтин
- пармезан
- кедрови ядки / орехи ИЛИ хранителна мая
- тиквички
- козе сирене
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
разгледай тук
Спагети от тиквички, свежо песто в комбинация с натрошено козе сирене и брускета с квас 👌🏻 Експлозия от вкусове .. тъй като сезонът на тиквичките приключи, тези „спагети“ от зеленчуци могат да се направят и с моркови, сладък картоф, дори глава целина. Експериментирайте 🥕🍠🥬
Спагети от тиквички с песто и козе сирене
Съставки
Песто
- 50 г пресен босилек
- 50 г extra virgin зехтин
- 50 г пармезан
- 30 г кедрови ядки / орехи ИЛИ хранителна мая
- сол
Спагети от тиквички
- 1 бр тиквичка
- 3-4 с. л. песто
- козе сирене
- кедрови ядки
- пресен босилек
Начин на приготвяне
Песто
- Блендирайте всички съставки до хомогенна смес
- Съхранявайте в бурканче в хладилник
Спагети от тиквички
- Настържете външната част на тиквичка (като оставите вътрешната част със семки) на ренде тип Borner или спиралайзер, за да получите форма на спагети
- В купа разбъркайте добре с песто
- Сервирайте във форма на сфера
- Поръсете с козе сирене
- Декорирайте с пресен босилек и кедрови ядки