Не винаги всички дни са перфектни. Не винаги сме вдъхновени. Не винаги всичко е безкрайно вълнуващо. Позволете си няколко дни почивка. Няколко дни нищоправене (dolce far niente на италиански означава точно това – сладкото нищоправене). Позволете си малко август. Малко безтегловност, безгрижие, наслада, удоволствие…едно кратко презареждане, защото the best is yet to come.
На снимката виждате интересна закуска с изненадваща съставка – тиквичка. Вчера @know.how.to.cookс нейното брауни с тиквички ми припомни, че преди няколко седмици закусвах с това, а не съм го показала.
Лятото те изобилстват – почти всеки с градина след огромно количество домати и краставици има и тиквички. Аз най-много ги харесвам просто гриловани или настъргани под формата на спагети. Много любими са ми.
Винаги съм знаела, че могат да се „прикриват“ и в различни десерти, но не съм експериментирала много.
Ако сте фенове на овесените ядки, но винаги ви се струват малко, а като грамаж реално не са … е гениална идея да ги направите по-обемисти като добавите .. ТИКВИЧКА!
Реално тази закуска може да е с всякаква основа – овесени ядки, киноа, елда, просо – моята всъщност има и просо, което открих наскоро и гледам да го включвам от време на време в интересни рецепти.
Овесените ядки се приготвят както ги обичате – сварени в ядково мляко или пък накиснати от предната вечер. Настърганата тиквичка изцедете добре, добавете щедро канела и подсладител по избор – намачкан банан, кленов сироп или каквото обичате.
Декорирах с грилована праскова (това е нещо невероятно, задължително опитайте) и с любимия напоследък слънчогледов тахан.
Опитвали ли сте да „скриете“ тиквичката по някакъв начин? Знам, че е супер вариант да я прикриеш от деца под формата на сос за паста.