От няколко дни ми се яде кекс. Не исках нещо много сладко, но търсех тази консистенция. Успях да постигна сладостта като добавих замразени горски плодове, които придават и лека киселост, а тиквата направи консистенцията пухкава. Исках да избегна стандартното брашно и използвах смляно ленено семе (което слагам във всичко) и няколко лъжици оризово брашно. Ако искате по-сладък сладкиш може да увеличите фурмите или да добавите 1-2 намачкани банана. Друга опция е да се намаже с мед. Не добавям мед в сместа, тъй като при загряване медът губи част от свойствата си. Получи се много леко кексче, което може да се намаже с тахан или да се декорира с различни плодове, кокосови стърготини и т.н. Перфектен сладкиш за закуска или следобедно кафе.