Този тиквен десерт е просто божествен ❤️ Обожавам тиква и се опитвам да ям максимално много от нея през зимния сезон … в Шотландия е все още студено и влажно и тялото ми се чувства сякаш е зима…което означава – още ТИКВА!
А, рецептата е толкова елементарна – смесих печена тиква с яйце, кленов сироп и кокосово брашно, разделих на две, добавих какао и изпекох.
Тиквен десерт
aneliyaganchevaТози тиквен десерт е просто божествен ❤️ Обожавам тиква и се опитвам да ям максимално много от нея през зимния сезон ……Без глутентиква, тиквен десерт, какаоEuropean Принтирай
Порции: 1
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция190 kcal калории7 гр мазнини
Оценка 1.8/5
( 6 гласували )
Съставки
1 яйце
2-3 парчета печена тиква
1 с.л кокосово брашно
1 с.л нишесте от тапиока *
1 с.л какао
1 с.л течен подсладител по избор (петмез от фурми, кленов сироп, агаве, мед)
ванилия
щипка сода
щипка сол
конопено семе
Приготвяне
Изпечете преварително тиква, докато стане много мека ( обичам да я препичам леко, защото започва да се карамелизира). Намачкайте 1 голямо парче или няколко по-малки, добавете 1 яйце, 1 препълнена супена лъжица кокосово брашно и още 1 нишесте от тапиока, 1 с.л течен подсладител по избор, ванилия и щипка сода. Разделете на две и добавете 1 с.л какао в половината смес. Изпечете в малка форма до готовност.
Изпечете в малка формичка (използвах сърцевидна) във фурната на 180 градуса до готовност. Извадете и декорирайте с конопено семе или други ядки по избор.
Бележки
* може да се пропусна и да се увеличи кокосовото брашно
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)