Меки и ароматни безглутенови мъфини с тиква и парченца шоколад! Сочни и вкусни! Използвам микс коледни подправки, които допринасят за вкуса и аромата. А шоколадът е по избор и може да се замени с орехи или стафиди.
Какво ще ви е необходимо за тази рецепта и къде да го намерите?
- кленов сироп
- фъстъчено масло или бадемов тахан
- мляко по избор – кокосово, бадемово, краве
- яйцa
- овесени ядки без глутен или овесено брашно
- микс подправки
- черен шоколад
Тези мъфини с шоколад и тиква са чудесни за есенното време и сезона на тиквата!
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
виж тук
Мъфини с шоколад
Съставки
- 200 г печена тиква
- 60 г кленов сироп
- 50 г фъстъчено масло или бадемов тахан
- 120 мл мляко по избор – кокосово бадемово или друго
- 1 бр яйце
- 200 г овесени ядки без глутен
- 1 ч. л. цейлонска канела
- 1 ч. л. микс подправки
- 1 ч. л. бакплувер + 1/2 ч. л. ябълков оцет
- 1/2 ч. л. сол
- 100 г черен шоколад
Начин на приготвяне
Предварително
- Изпечете предварително тиква и намачкайте като пюре
Мъфини
- Блендирайте овесените ядки до фино брашно
- Смесете всички съставки без шоколада до хомогенна смес като добавите оцета върху бакплувера, за да се активира
- Натрошете шоколада и добавете към сместа
- Разпределете във формички за мъфини
- Изпечете за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна