Здравей, декември! Съботите са за топло одеало, горещ шоколад и почивка. А, декемврийските съботи са за топъл шоколад с аромат на тиква и коледни подправки, блестящи елени и коледно настроение, нали?
Хранителни факти за порция250 kcal калории8,2 гр мазнини
Оценка 5.0/5
( 1 гласували )
Съставки
1 -2 с.л предварително изпечена тиква
1 с.л какао (неподсладено)
1/2 ч.л цейлонска канела (а не касия)
1 с.л chai spiced almond butter*
кафе по желание (шот еспресо)
ядково мляко по избор / вода
Приготвяне
Предварително изпечете тиква (обичам да я препичам, защото започва да се карамелизира и има по-наситен вкус) и използвайте 1-2 с.л лъжици от нея в зависимост колко искате да се усеща. Добавете неподсладено какао на прах, канела и кафе по желание. Ако не добавите кафе, може да увеличите какаото.
Използвах бадемовия тахан на Hurry Squirrel, който купувам от Шотландия, но може да го замените като добавите 1 с.л бадемов тахан към сместа и следните подправки: канела, джинджифил, карамфил, кардамон, кориандър, кимион, индийско орехче и морска сол
Блендирайте всички продукти заедно до гладка консистенция, добавете малко топло ядково мляко или вода и се насладете
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)