Кой не обича бонбони Рафаело? А, знаете ли, че могат да се приготвят и в напълно здравословен вариант? Нужни са ви само няколко съставки, а вкусът е божествен. Одобрени са от всички!
Бонбони Рафаело
aneliyaganchevaКой не обича бонбони Рафаело? А, знаете ли, че могат да се приготвят и в напълно здравословен вариант? Нужни са ви само…БонбониRafaello, coconut, кокосови бонбони, Рафаело, бонбонAmerican Принтирай
Порции: 16
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция118 kcal калории10,3 гр мазнини
Оценка 3.1/5
( 7 гласували )
Съставки
100 гр фино смлени бадеми + още 15-20бр
70 гр. кокосови стърготини + 30гр за овалване
3 с.л. мед
40 гр. разтопено кокосово масло
2 с.л. лимонов сок, прясно изцеден
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
Приготвяне
Смесете сухите съставки и разбъркайте добре. Към тях прибавете мокрите и разбъркайте до хомогенна смес. От сместа оформете топчета с големината на малък орех.
Сложете бадем вътре и оваляйте в кокосови стърготини. Оставете в хладилник, за да се стегнат.
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)
Да, повечето са доста скъпи. Друг вариант е ванилия на прах (не от изкуствените и евтини), ами има и сушена бурбонска. Третият вариант да се направи домашен екстракт като се потопи шупулка ванилия в алкохол. Инвестицията си струва от гледна точка на това, че издържа доста дълго и наистина има много хубав аромат, но и зависи дали обичате ванилия. Определено ако се използва истинска шушулка и нейната вътрешност, тя има най-добър аромат.
7 коментара
Страхотни бонбони! Нямам ванилов екстракт – все ми се струва скъпичък. Струва ли си инвестицията що се отнася до вкуса на десертите?
Да, повечето са доста скъпи. Друг вариант е ванилия на прах (не от изкуствените и евтини), ами има и сушена бурбонска. Третият вариант да се направи домашен екстракт като се потопи шупулка ванилия в алкохол. Инвестицията си струва от гледна точка на това, че издържа доста дълго и наистина има много хубав аромат, но и зависи дали обичате ванилия. Определено ако се използва истинска шушулка и нейната вътрешност, тя има най-добър аромат.
Благодаря ти за съветите!
Здравей, Имам въпрос относно бадема. Суров или солен/изпечен ?
Сурови бадеми са в тази рецепта, защото иначе ще стане много солено предполагам, не съм опитвала с другия вариант 🙂
Страхотна рецепта! Бадемите трябяа ли да се накиснат във вода предварително?
Не, по-добре е да са твърди, а не да са поели много от водата 🙂