2,K
Любимите ми брауни сурови хапки под формата на бонбони + кокосов пълнеж за разнообразие. Станаха чудесни и споделям пак рецептата:
- Фурмите са много важни! Използвам ирански, които са месести и се продават в картонени кутии. Няма да се получи добра консистенция с друг вид, тъй като са по-сухи.
- Използвам рожков, който е по-сладникав и е като заместител на какаото. Моят избор е кокосова паста (може да поръчате чрез сайта healthylicious), но и с друг тахан (например лешников) ще се получи супер.
- Блендирам съставките до хомогенна смес – става като твърдо и лепкаво тесто. Може да оформите като правоъгълник и после да нарежете на хапки, а в случая аз оформих като топчета, в които сложих пълнеж.
- След това съхранявам във фризер, защото фурмите не замръзват и може да се консумира веднага. Така имам винаги нещо сладко. Може да стоят и в хладилник.
- Бонбоните потопих в още кокосова паста, а някои от тях залях с разтопен шоколад.
Непременно опитайте тези брауни хапки, които са само с 3 съставки, а са супер вкусни!
Брауни бонбони с пълнеж
Любимите ми брауни сурови хапки под формата на бонбони + кокосов пълнеж за разнообразие. Станаха чудесни определено!
Съставки
Брауни слой
- 100 г фурми
- 50 г кокосов тахан или друг тахан по избор
- 50 г рожков / какао
Кокосов пълнеж
- 20 г кокосови стърготини
- 30 г кокосово мляко от кен или кокосов тахан
Шоколадова обвивка
- шоколад по избор черен, бял и т. н. ИЛИ кокосов тахан
Начин на приготвяне
- Блендирайте съставките до хомогенна смес – става като твърдо и лепкаво тесто
- Оформете като правоъгълник и после нарежете на хапки или оформете като топчета, в които да сложите пълнеж
- След това съхранявам във фризер, защото фурмите не замръзват и може да се консумира веднага. Така имам винаги нещо сладко. Може да стоят и в хладилник
- Бонбоните потопих в още кокосова паста, а някои от тях залях с разтопен шоколад