Случвало ли ви се е да ви се дояде шоколад? Но нали уж е “вреден” и го избягваме винаги… да, ама не! Нека си го направим сами. И ако погледнем съставките, осъзнаваме, че всъщност няма никакви въглехидрати, а само мазнини…и то от добрите мазнини. А вкусът…ах, вкусът! Точно от каквото имаме нужда! Топящ се в устата шоколад. Няколко хапки са достатъчни, тъй като вкусът е доста наситен.
Здравословен суров шоколад
aneliyaganchevaСлучвало ли ви се е да ви се дояде шоколад? Но нали уж е “вреден” и го избягваме винаги… да, ама не!…ВеганЗдравословен суров шоколадEuropean Принтирай
Порции: -
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция- калории- мазнини
Оценка 5.0/5
( 1 гласували )
Съставки
4 с.л кокосово масло (може да се замени с какаово)
2 с.л какао
1 с.л мед по желание
1 с.л тахан по избор или фъстъчено масло
ядки по избор
плодове
Приготвяне
Смесват се около 3-4 супени лъжици разтопено кокосово масло с 2 супени лъжици какао, 1 супена лъжица фъстъчено масло (или друг тахан по избор) и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Поставя се в пластмасова кутия за храна или друга подходяща форма. Слагат се натрошени ядки и нарязани (аз използвах замразени) плодове, може да се украси с портокалови корички или да се сложи малко портокалов сок вътре. Рецептата търпи много промени според вкуса, който търсите, но основната идея е, че при смесване на кокосово масло с какао се получава страхотен шоколад.
Оставих в хладилник за около 2 часа и после просто извадих от формата. Вкусът е страхотен и без мед, изобщо не е горчиво. Шоколадът е тежък, тъй като кокосово масло е мазнина и трудно се изяждат повече от няколко парчета - което е страхотна новина!
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)