Ревенът, който може би сте чували като rhubarb, защото в чужбина е доста популярен е от семейството на лапада и всъщност е зеленчук. В китайската медицина има слава за балансиращо действие и подсилващ ефект за храносмилателната система.
За мен е отдавна известен заради всички популярни десерти в чужбина с него, но не го бях срещала много тук. Не го бях и опитвала. Миналата седмица се сблъскахме, приготвих бърз чудесен сос и веднага ми стана любим.
Има леко кисел вкус и чудесно се балансира с нещо сладко, защото създава прекрасен баланс на вкусове.
Може да се използва за топинг, за всякакви десерти тип чийзкейк, пайове, торти, сладолед и т.н.
Сладко от ревен
Съставки
- 200 г ревен
- 300 г вода
- 40 мл кленов или кокосов сироп
Начин на приготвяне
- Нарежете ревена на колелца
- Поставете в малка тенджерка с водата и подсладителя
- Варете на по-слаб огън, докато се сгъсти
- Еазпределете в бурканче и съхранявайте в хладилник