Това е една класическа торта, която отдавна се каня да я приготвя и планирах да направя “модерна” версия с блатове от овесени палачинки, но реших, че е редно да й обърна истинско внимание и да се постарая да спазя класическата рецепта максимално, но в по-здравословен вариант.
Много държах да няма млечни продукти и кремът да не е от заквасена сметана и така се роди кремът от кашу, към който добавих и заквасено крема сирене от кашу, което придаде лек киселеещ аромат.
Тортата е божествено вкусна и всъщност много лесна за изпълнение. Предполагам името е измислено от някой сладкар в България преди години, тъй като само тук фигурира … никъде из чужбина няма такова понятие като “френска селска” … но пък много прилича на руската Медовик – медена торта. Френска или не – тортата си остава фаворит за мен и определено ще я приготвям пак!
*може да го направите само с лимецово/пълнозърнесто брашно (400гр)
**може да изпозлвате 300гр сурово кашу + 2 с.л кокосово масло // използвах сиренето от кашу, тъй като имах, а в него има много полезни пробиотични култури
** може да направите и крем от заквасена сметана, а не от кашу
***имат по-хубав аромат, но може и сурови
2 коментара
Уникална торта!
Любимата ми!
Получава се невероятна, направо да я изядеш наведнъж!
Препоръчвам!
Благодаря за рецептата!
Много, много се радвам и благодаря за доверието!