Холандез е един от основните сосове в кулинарията. Приготвя се на основата на масло и най-често се използва за различни зеленчуци (като аспержи) или пък за известната закуска яйца Бенедикт.
Сос Холандез
aneliyaganchevaХоландез е един от основните сосове в кулинарията. Приготвя се на основата на масло и най-често се използва за различни зеленчуци (като…Сосовесос, Холандез, маслен сосEuropean Принтирай
Порции: 12
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция120 kcal калории13 гр мазнини
Оценка 2.3/5
( 3 гласували )
Съставки
3 жълтъка
180гр масло
1 с.л лимонов сок
сол
Приготвяне
Затоплете леко жълтъците на водна баня като разбърквате постоянно. Добавете 1 с.л лимонов сок и на много, много тънка струйка добавете разтопеното масло като постоянно разбърквате. Бъркайте докато сместа се сгъсти.
* може да опитате да го направите и в блендер, като отново добавяте маслото много бавно през отвора.
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)