От скоро имам нишесте от тапиока и все още не съм открила перфектното му приложение. Исках да направя бананови мъфини (вдъхновени от прословутия бананов хляб) и си представях, че се получат с правилната мъфино-кексова консистенция. Сложих доста неща на око, стараейки се сместа да е досатъчно гъста. В крайна сметка обаче се получиха много меки и лепкави мъфини. Дори в началото мислех, че са сурови или глетави и бях крайно разочарована. В последствие обаче ги оставих да изстинат и ги пробвах и се оказа, че са чудесни на вкус – много приятно сладки от бананите и всъщност не са сурови, а просто влажни и лепкави – както известния десерт sticky date pudding и при мен бяха sticky.. Е, ако все пак решите да опитате тези бързи мъфинчета, ето и рецептата:
П.С Направо се топят в устата!