Ето че отново дойде рожденият ден на майка ми. Почти винаги приготвям нещо малко, тъй като обикновено празнуваме навън и не искаме да остава цяла торта вкъщи. Тъй като е сезонът на ягодите, реших да направя нещо с тях. Блатовете са със стандарната смес за бананови палачинки, а кремът е изключително лесен – кокосов йогурт, подсладен с мед.
Ягодова тортичка
aneliyaganchevaЕто че отново дойде рожденият ден на майка ми. Почти винаги приготвям нещо малко, тъй като обикновено празнуваме навън и не искаме…Десертимини торта, ягодова тортичка, ягоди, лятоEuropean Принтирай
Порции: 2
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция275 kcal калории10 гр мазнини
Оценка 5.0/5
( 1 гласували )
Съставки
За блата
2 яйца
2 с.л кокосово брашно
1 намачкан банан
2 пасирани фурми
щипка сода
За крема
100гр кокосов йогурт
5-6 ягоди
1 с.л мед
1-2 с.л кокосово брашно
За декорация
пекан
ягоди
ванилия
сушен хинап
Приготвяне
Смесете всички съставки за блатовете и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса в малка кръгла формичка.
Смесете съставките за крема. Разрежете вече изстиналите блатове на две или три. Поставете отново във формичката и намажете с крема. Може да сложите нарязани ягоди по ръба на формичката, за да получите ефекта от снимката.
Тортата може да се охлади леко във фризер, за да стегне. Но трябва да се извади от формичката и да се остави да се разтопи преди да се консумира, за да не е ледена. Може да се остави и в хладилник. Важното е кремът да се сгъсти достатъчно с кокосовото брашно, за да не се разтече.
Ако ще консумирате веднага след приготвянето, извадете блатовете от формичката и намажете внимателно с крема.
Декорира се с ягоди и сушен хинап или други добавки по избор.
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)