Сладкият картоф е невероятен зеленчук – не само е супер вкусен, но и е пълен с полезни витамини и минерали. Действа и противовъзпалително на тялото. В комбинация с още вкусове, подправки и сосове е перфектното ястие.
Това невероятно вкусно ястие е вдъхновено от Михаела Белорешка. По стечение на обстоятелствата, извънредното положение има и хубави страни – противовъзпалителният курс, който Михаела провежда в София, се премести онлайн. Ходенето от Варна до София винаги е времеемко и изисква ресурси, а по този начин успях да се запиша още в първото издание на курса.
Ако някога се чудите дали си струва да инвестирате в такива неща – да, да и да! Това е истински добра инвестиция на време и пари – защото обогатявате себе си! Курсовете обикновено са по няколко часа, а наистина остават отпечатък в съзнанието. И най-важното – човек се вдъхновява и продължава да се учи и интересува.
Дори да сте от типа хора, които правят всичко за другите, си припомнете, че за да сте полезни на другите и да помагате, трябва първо самите вие да знаете и да сте се погрижили да сте добре. Помните ли как в самолетите първо майката си слага маска, а после детето? Защото трябва да можеш да помогнеш и да знаеш, че самият ти ще се справиш и оцелееш. Същото е и с всичко в живота. Важно е човек първо да инвестира в себе си.
Така че нека това е напомнянето или знакът от вселената, че е крайно време да се запишеш на курса, за който мечтаеш и да направиш нещата, които отлагаш. Дали защото не си сигурен, че си струват, че го заслужаваш, че има смисъл, че е скъпо … тези инвестиции са вечни и не се измерват в пари :))
Противовъзпалителният курс си беше истинско вдъхновение – прекрасно синтезирана информация! Няма да ви преразказвам какво съм научила, но всяка секунда си струваше… Интересно е колко много храни предизвикват възпаление в тялото и му влияят негативно. Възпалението всъщност се случва доста бавно и с натрупване, а не е нещо, което ще видим веднага след консумацията на дадена храна.
Този сладък картоф приготвих преди курса всъщност и просто бях вдъхновена. Нейното предложение е доста по-различно, а и съм сигурна и че всеки може да се пречупи идеята през собствена призма. Важно е да се вдъхновяваме взаимно. Дори един печен сладък картоф може да е причината да експериментирате в кухнята, да включите нови продукти и да опитате нещо напълно различно!
За соса от кашу може да използвате някое от сирената на D’free от кашу, които имат различни вкусове или сами да си приготвите сос като блендирате кашу с вода 🙂 Плюсът на готовите сирена е, че са ферментирали и имат много полезни бактерии, които чревната ни флора обожава.
Може да използвате код Ani10 за 10% остъпка при онлайн поръчки, ако решите да ги опитате.
– 21 – 25 МАЙ | основни –