Вълната с френски десерти продължава – след крем Брюле и крем Карамел, е време за тарт Татен! Тарт Татен не е просто класически ябълков пай, а е френска интерпретация и иконична рецепта за карамелизирани ябълки и хрупкава, маслена коричка.
Изглежда доста рустик и най-често се приготвя вкъщи – с блестящи ябълки, леко грубоват вид – това наистина е перфектният френски десерт. Още по-вкусен е сервиран топъл или с топка сладолед.
Лятото почти дойде, а тази година е някак по-странна наистина. Не празнувахме 24-ти май, един от най-любимите ми празници, някак пропуснахме пролетта като цяло .. но пък може би доста се променихме вътрешно. Всеки премина през един свой малък катарзис. И откри повече от вътрешността си. От себе си. Останахме за дълго с мислите си. Винаги сме си мечтали да имаме време и да сме свободни, а сега, случвайки се … сякаш беше плашещо. Да си сам със себе си и вътрешния си свят невинаги е лесно. Доста хора бягат от себе си.
Дали сега е време за равносметка? Или тепърва предстоят много промени – никой не знае. Но пък със сигурност може да рефлектираме над последните 2-3 месеца и да видим кое как работеше за нас, кое променихме и всъщност кои са позитивите. Защото позитиви винаги има. И е по-лесно, когато се съсредоточим върху тях и извлечем най-доброто.
А, докато разсъждаме над живота и ежедневието си, винаги има място за един вкусен десерт. За да ни вдъхнови и подслади, въпреки всичко и всички. Защото е важно да си даваме най-доброто.
Време е за тарт Татен!
– 26 – 31 МАЙ | КЛАСИКИ –
Рецептата е адаптирана от класическа рецепта за тарт Татен