В неделя е 1ви декември, аз усилено създавам коледни рецепти хаха – или по-скоро се чудя какво да ям и приготвя, а наоколо е коледно. Ето го и тиквеникът! Кралят в коледните десерти, нали?
Днес закуската е нещо коледно, ароматно и вкусно … в тон с вече захладнялото времe ❄️ Тиквеник! 🎃 Но този е в модерен прочит – без глутен, веган и без захар -> или иначе казано просто експериментирах да го направя с оризови кори. Много обичам да ги използвам и с тях се работи изключително лесно.
Плънката е от настъргана тиква, стафиди, орехи и много канела + малко кокосов крем за аромат 😍
2 коментара
Какво може да използваме вместо стафиди? Освен фурми предполагам 😀 В наличност имам само мед / захар , може ли да заместя с тях и в какво количество?
Амии за да е истински тиквеник е добре да има сушени плодове някакви,но по принцип може и да се пропуснат 🙂