Винаги ми е било по-трудно да правя палачинки без яйца (все пак вече съм се специализирала в банановите), но пък много ми се хапваха палачинки по време на постите … и трябваше да експериментирам!
Опитът е успешен въпреки всичко.
Веган палачинки с мака
aneliyaganchevaВинаги ми е било по-трудно да правя палачинки без яйца (все пак вече съм се специализирала в банановите), но пък много ми…Веганвеган, палачинки, макаAmerican Принтирай
Порции: 1
Време за подготовка:
Време за готвене:
Хранителни факти за порция200 kcal без топинг калории5,4 гр мазнини
Оценка 5.0/5
( 1 гласували )
Съставки
3 с.л лимецови ядки
3 с.л соев йогурт
2-3 с.л. смляно ленено семе, накиснато във вода (ленено яйце)
1 с.л мака
канела на вкус
щипка сода
За декорация
1 с.л соев йогурт
какао на вкус
фъстъчено масло или друг тахан
Приготвяне
Блендирайте съставките за палачинките до получаване на хомогенна смес. Загрейте незалепващ тиган и печете с капак на умерен огън (6-7 от 9). Обърнете внимателно. Получават се 5 малки палачинки.
Залейте със соевия йогурт, като може да разделите на две и да смесите половината с какао, а отгоре да добавите фъстъчено масло
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)