Кой не обича бургери? Този е много здравословен, зеленчуков, без глутен, без млечни…и без месо!
14. Зеленчук. Дори не знам от къде да започна на тази тема. Зеленчуци, който не яде… 😄 преди седмица, когато си говорихме за калории, засегнах темата за микронутриентите, витамините и минералите – безкрайно важна част в храненето. Плодовете и зеленчуците са богати на хиляди витамини и е много важно да ги включваме ежедневно в менюто си. Те са източник не само на витамини, но и хидратират, имат много фибри, засищащи са и най-вече вкусни 🙂 всеки зеленчук въздейства различно на тялото спрямо състава си, но всички имат благоприятно действие за органите и за различните системи в тялото.
Зеленчуците са връзката с природата. През есента стават не толкова водни (като летните) и подготвят тялото за зимния период и го затоплят. Знаете ли за затоплящите и охлаждащите храни?
Днес ви показвам един интересен, напълно зеленчуков бургер – с хлебче от карфиол и кюфтенце от цвекло. Вкусно и пълно с витамини.
“Пържените картофки” представляват половин тиквичка, нарязана на пръчици, оваляни в хранителна мая с подправки. Пекат се на 180 градуса. Може да се овалят и в разбито яйце предварително.
Използвам тази хранителна мая, която ми е наистина любима на вкус!
За сирената от кашу: