Тази торта с червени боровинки е изключително лека и нежна. С наситен вкус на бял шоколад и лека кисела нотка от плодовете. Текструрата е гладна и кремообразна, а вкусът несравним. Тя е без глутен и веган – подходяща за всички, които постят или спазват определен режим на хранене.
– тази рецепта е в партньорство с Parkmart Варна, като продуктите са ми предоставени от тях // мнението ми е изцяло базирано на лични впечатления и рецептите са предложени и приготвени от мен –
Разпределете на дъното на форма за торта върху хартия за печене и изпечете за 10 минути на 180 градуса
Накиснете предварително кашу в топла вода за няколко часа
Разтопете шоколада и какаовото масло на водна баня
Отделете гъстата част от няколко консерви кокосово мляко (след престои в хладилник) или използвайте гъстата сметана на Metro
В купа (или блендер) смесете всички съставки до хомогенна смес
Поставете малините и нарязаните червени боровинки в малка тенджерка, добавете малко вода и гответе, докато омекнат и се сгъстят. Разпределете върху блата слоя плодове, а след това крема
Оставете в хладилник за 1 нощ, за да стегне. След това внимателно извадете от формата и декорирайте с червени боровинки
Здравей! Аз съм Ани, на 29 години от град Варна. Сетифициртан хранителен терапевт към NTA, USA, а в момента се обучавам и за хранителен терапевт към ION, UK и те каня в моя вкусен свят. Зодия риби, мечтател и пътешественик по душа. Човек, който обича да създава и да твори ;)