Уаууу! Знам, че никак не съм първата, която прави фурми, обвити в шоколад, но тези са тоооолкова вкусни! С бял веган шоколад. Преоткрих какаовото масло напоследък и съм напълно влюбена – толкова е ароматно и вкусно и стяга много по-бързо от кокосовото.
Последните седмици пък изяждам едно бурканче кокосов крем за няколко дни … Кокосовият крем* или тахан е нещо велико! Напоследък бях намалила консумацията на ядки и ги заместих точно с този кокосов вариант.
Фурмите приготвих като ги разполових и махнах костилката, а вътре сложих малко от кокосовия крем. След това ги прибрах във фризер, за да се охладят.
Студените фурми изваждам от фризера и заливам или потапям в охладения шоколад (вадя го от хладилник преди да е стегнал) и отново ги прибирам във фризер. Може би знаете, но фурмите не замръзват, което означава, че може да ги извадите и директно да ги консумирате. Уникални са!
Перфектният десерт в една хапка!
- Кокосовият крем, който използвам e този
- Използвам пресни ирански фурми или Medjool, които са големи и сочни