Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Smash cake
Мини торта без захар и глуте за домашна smash cake фотосесия за първи рожден ден на дъщеря ми…или иначе казано снимки, на които тя размазва тортата и яде с ръце
Принтирай рецептата
Подготовка
10
minutes
mins
Приготвяне
30
minutes
mins
Вид
Торта
Порции
6
парчета
Съставки
Блатове (за 2 бр)*
2
бр
яйца
1
бр
банан
80
г
бадемово брашно
50
г
кисело мляко
+ щипка сода
ванилия
Крем
500
г
маскарпоне
2-3
с. л.
кисело мляко
плодове
Начин на приготвяне
Намачкайте банана и смесете с яйцата
Добавете бадемовото брашно и киселото мляко
Разбъркайте добре и разпределете на две
Разпределете във форма и изпечете за 25 минути на 180 градуса
Охладете блатовете (аз ги изрязвам с купичка, за да са равни)
Смесете маскарпонето с киселото мляко - за да стане по-рядко
Намажете блатовете и измажете отстрани
Декорирайте с малини
За възрастни може да полеете с кленов сироп
Бележки
* на снимката виждате х2 съставките за блат, тоест 4 блата