Go Back Email Link

Smash cake

Мини торта без захар и глуте за домашна smash cake фотосесия за първи рожден ден на дъщеря ми…или иначе казано снимки, на които тя размазва тортата и яде с ръце
Подготовка 10 minutes
Приготвяне 30 minutes
Вид Торта
Порции 6 парчета

Съставки
  

Блатове (за 2 бр)*

  • 2 бр яйца
  • 1 бр банан
  • 80 г бадемово брашно
  • 50 г кисело мляко + щипка сода
  • ванилия

Крем

  • 500 г маскарпоне
  • 2-3 с. л. кисело мляко
  • плодове

Начин на приготвяне
 

  • Намачкайте банана и смесете с яйцата
  • Добавете бадемовото брашно и киселото мляко
  • Разбъркайте добре и разпределете на две
  • Разпределете във форма и изпечете за 25 минути на 180 градуса
  • Охладете блатовете (аз ги изрязвам с купичка, за да са равни)
  • Смесете маскарпонето с киселото мляко - за да стане по-рядко
  • Намажете блатовете и измажете отстрани
  • Декорирайте с малини
  • За възрастни може да полеете с кленов сироп

Бележки

* на снимката виждате х2 съставките за блат, тоест 4 блата