Декември е тук и е официално време да започнем с коледното настроение, нали? Нямам търпение за една прекрасна колекция от вкусни и ароматни рецепти. Дори не знам коя ми е любимата част – бисквитките с аромат на мед и джиндижифил, топло изпеченият тиквеник с дъх на канела, стафиди и орехи или пък топлите печива като тези канелени рулца.
Реших да опитам да ги направя без мая, като разчитам на бакплувер в комбинация с малко оцет, за да се активира и мляко и масло, които да направят тестото меко и еластично.
Мисля, че крайният резултат е много добър, а ароматът е великолепен наистина.
За приготвянето на тези рулца на помощ ми идва килимчето за печене на Fino.
От известно време тествам килимчето за печене на Fino, което цели да замести хартията за печене, която се използва за еднократна уотреба и въпреки че е е еко-съобразен вариант, има доста хартии за печене, които са със силиконово и гланцирано покритие (да, онези леко лъскави, които наистина не залепват).
Бих го използвала и в бъдеще за печене, тъй като е изключително тънко, леко и удобно. Подходящо точно за печива, а дори и за зеленчуци, чипс и всичко, което се сетите и няма сос.
Защо?
- Подходящо е за печене на температури до 250°
- За многократна употреба
- Незалепващо покритие
- PTFE материал
- Може да се използва от двете страни
- Почиства се лесно, включително и в миялна машина
Тефлон?
Тефлонът е една от много противоречивите повърхности и теми. За щастие след като изгледах филмът Dark Waters и се бях отрекла от този материал, се оказва, че от няколко години повърхността PFOA е забранена в Европа. Препоръчвам много този филм, защото показва реалността зад една индустрия, но след всички скандали по темата, тефлонът в момента вече няма общо с това, което е бил. След като изгледах филма, четох доста по темата, тъй като почти всички тигани имат някакъв тефлонов слой, а е важно да знаем какво използваме. Той всъщност може да създава проблеми чак над температура 300 градуса.
* публикацията е спонсорирана от Fino Bulgaria