Бисквити с карамелов пълнеж

Бисквити с карамелов пълнеж
– без глутен & веган –

За бисквитите (10 броя):

  • 120 гр бадемово брашно
  • 30 гр кокосово брашно
  • 80 мл кленов сироп
  • 70г кокосово масло
  • щипка сол

За карамела:

  • 4 фурми
  • 2 сл кленов сироп
  • 70 гр бадемов тахан

За декорация:

  • 100гр шоколад


Приготвяне:

Смесете съставките за бисквитките в купа и разбъркайте добре. Оформете бисквити (получават се около 10 броя) и изпечете на 170 градуса за 7-8 минути. Оставете ги да изстинат и през това време пригответе карамела.

За приготвянето на карамела има 2 варианта – блендирайте всичко или го пригответе на котлона. В малка касерола поставете фурмите, почистени от костилките с 2 с.л кленов сироп и 1 с.л вода. На слаб огън изчакайте да омекнат. Добавете бадемовия тахан и разбъркайте добре. Оставете на на котлона като разбърквате докато се получи хомогенна смес.

Вземете бисквитка и върху нея поставете около 1с.л от карамела и оформете добре, за да покрие бисквитката. Когато сте готови с всички оставете във фризера за около 5 минути, докато приготвяте шоколада.

На водна баня разтопете черен шоколад или чиста какаова маса. Извадете бисквитките и внимателна поставете в шоколада и от двете страни, докато се покрият. Наредете в чиния и оставете в хладилник или на хладно, докато шоколадът стегне. В зависимост от темепературата може да отнеме до няколко часа. След като шоколадът стегне, са готови за консумация.


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳