Меденки с лимец / Honey cookies

Лимецови меденки

Съставки:

  • 350 гр. брашно от лимец или пълнозърнесто
  • 150 гр. мед / може да се замени с петмез от фурми, цвекло и т.м /
  • 50 гр. масло
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • Ванилия на вкус
  • Канела на вкус
  • Портокалови корички
  • Какао пожелание

Приготвяне:

Смесете разтопеното масло с меда, добавете яйцата и разбийте добре. Добавете брашното и останалите съставки. Смесете до получаване на тесто (остава леко меко заради меда). Поставете в хладилник за около 2 часа, за да се стегне.

Извадете тестото и го разточете с дебелина около половин сантиметър. Изрежете с формичка пожелание и поставете върху хартия за печене. Печете около 20 минути на 160°. Не ги оставяйте да потъмнеят, за да не станат твърди.


 

Honey cookies

Ingredients:

  • 350 gr. encorn or spelt flour
  • 150 gr. honey / you can swap for date syrup or other liquid sweetener /
  • 50 gr. butter
  • 2 eggs
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • Vanilla
  • Cinnamon
  • Orange zest
  • cacao – if you want them to be chocolatey

Directions:

Mix the melted butter with the honey until smooth. Add the eggs and mix well. Add the flour and the other ingredients. Mix well (it stays a bit soft because of the honey). Refrigerate for 2 hours.

Roll out the dough and cut figures. Bake for 20 minutes at 160C on baking paper. Be careful to not let them get dark as they will be hard. Decorate with melted cacao mass.