Прасковени крамбъл барчета

Прасковени крамбъл барчета


Съставки:

  • Гранола (използвах Rude Health Organic Porridge)
  • 1 ч.л масло
  • 1 ч.л мед или 4-5 фурми (или други сушени плодове по избор)
  • 1 жълтък (може да се сложи и цяло яйце)
  • Ядково мляко (използвах лешниково/оризово на The Bridge)
  • праскови (домашни 🙂 )

Приготвяне

Разбъркайте сместа и добавете ядково мляко / вода до получаване на лепкава консистенция, но не твърде течна. Използвах поридж 5 зърна 5 семена от Rude Health (овесени ядки, джъмбо овес, овесени брашно, ечемичен флейк, ръжен флейк, златно ленено семе, ленено семе, тиквени семена, слънчогледови семена, макови семена, флейкс от елда, флейкс от киноа) и използвах лешниково ( мляко на The Bridge – изворна вода, италиански ориз (17%), лешникова паста (3%), концентриран ябълков сок, слънчогледово олио, шафраново олио, морска сол). Оформете 3 барчета или за колкото ви стигне сместа – зависи от размера.

Нарежете няколко парчета праскови върху оформените барчета, поръсете с овесени ядки и печете в предварително загрята фурна. Барчетаа от снимката са заляти със сос от блендирани праскови с мед.

DSC_9537 copy DSC_9529 copy