Тиквен хляб

Бързам и да ви споделя тази рецепта, защото тиквите още са в сезон, а не искам да я отлагам, защото е мноооого вкусна! Това е тиквен хляб (като банановия хляб) … или по-скоро кекс! Веган е, много ароматен и се допълва перфектно от карамела от фурми! Този карамел е толкова елементарен – блендирате фурми с ядково мляко или пък ти загрявате на тиган докато се карамелизират и станат на сос. Може да включите и малко кленов сироп за още по-хубав аромат 🥮

Тиквен хляб
– веган & без млечни – 

Съставки:

  • 200 гр печена тиква
  • 60 гр кленов сироп
  • 100 гр кокосова захар
  • 150 мл ядково мляко
  • 250 гр лимецово брашно
  • 50 гр стафиди
  • 1 ч.л бакплувер

За карамеловия сос:

  • 5 бр фурми (50гр)
  • 3 с.л мляко (25гр)
  • ванилия
  • 1 с.л кленов сироп*

*може да се пропусне, но добавя приятен карамелов ароамт

Приготвяне: 

Всички съставки се смесват в купа до получаване на хомогенна смес. Пече се 1 час на 170 градуса във форма за хляб. Ако видите, че започва да загаря, покрийте с фолио или друг лист хартия за печене.

Оставете да се охлади, преди да нарежете.

За карамела: блендирайте съставките или друг вариант е да загреете млякото и да оставите фурмите да се размекнат като разбърквате периодично, докато се получи гъста смес.

 


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳