Тиквени сладки

Преди 4 години започнах на шега един експеримент и един училищен проект – снимах документален филм. Темата беше захарта. А, предизвикателството ми към мен самата беше да не консумирам захар за 1 месец. Това постави и началото на здравословното хранене, на много експерименти, накара ме да се влюбя в готвенето и да преоткривам нови и нови неща. Въпреки че съм се губила по този път, въпреки че съм забравяла много пъти как да изпитвам удоволствие от храната, а не страх, въпреки че съм използвала храната като бягство от мен самата. Въпреки че…

Тази дата и този проект отбелязоха началото на едно приключение – приключение към мен самата. Предизвикателствата, през които човек преминава, само го оформят . Предивикателствата може и да ни събарят, но пък ни карат да станем още по-силни. Защото когато откриеш силата и мотивация вътре в себе си, тогава имаш цел, имаш смисъл. Имаш светлина в очите.

Лесно е да се губиш. Но е смело да се намираш. Healthylicious е нещо, което започнах без цел, но нещо което ми дава цел и смисъл ежедневно. Дава ми удовлетворение, дава ми чувство за смисъл, за значимост, дава ми място за изява. Приключение, на което бих поела отново и отново. 

Тези тиквени бисквитки са нещо, с което отбелязвам този ден. Рецептата е много лесна:

Тиквени сладки

Съставки (за 12бр):

  • 120г орехи
  • 2 яйца
  • 200г печена тиква
  • 100г сироп от фурми, кокосова захар, кленов сироп, мед -> подсладител по избор
  • 50 г (4 с.л)  лешников тахан // или друг по избор
  • 40г (4 с.л)  кокосово брашно
  • 14г (2 пакетчета) хуск*
  • канела
  • ванилия

* използвах го, за да обере влажността, може да се замени с ленено семе, чия или още малко брашно

Приготвяне:

Орехите се смилат в блендер, тиквата се намачква или пасира. Всички съставки се смесват и се оформят бисквитки с ръце. Пекат се около 10 минути на 160 градуса – трябва да останат меки, за не да хванат твърда коричка.


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳