Тиквен десерт / Pumpkin delight

Тиквен десерт

Съставки:

  • 1 яйце
  • 2-3 парчета печена тиква
  • 1 с.л кокосово брашно
  • 1 с.л нишесте от тапиока
  • 1 с.л какао
  • 1 с.л течен подсладител по избор (петмез от фурми, кленов сироп, агаве, мед)
  • ванилия
  • щипка сода
  • щипка сол
  • конопено семе

Приготвяне:

Изпечете преварително тиква, докато стане много мека ( обичам да я препичам леко, защото започва да се карамелизира). Намачкайте 1 голямо парче или няколко по-малки, добавете 1 яйца, 1 препълнена супена лъжица кокосово брашно и още 1 нишесте от тапиока, 1 с.л течен подсладител по избор, ванилия и щипка сода. Разделете на две и добавете 1 с.л какао в половината смес. Изпечете в малка форма до готовност.

Изпечете в малка формичка (използвах сърцевидна) във фурната на 180 градуса до готовност. Извадете и декорирайте с конопено семе или други ядки по избор.


Pumpkin Delight

Ingredients:

  • 1 egg
  • 2-3 pieces of roasted pumpkin
  • 1 tbsp coconut flour
  • 1 tbsp tapioca flour
  • 1 tbsp cocoa powder
  • 1 tbsp liquid sweetener of choice (date syrup, maple syrup, agave, honey etc)
  • vanilla
  • pinch of soda
  • pinch of salt
  • hemp seeds

Directions:

Roast butternut squash until it is very soft ( I like overcasting it as it gets caramelised). Mash one big piece or a few smaller (look at the photos to get an idea of the size), add 1 egg, 1 full tablespoon coconut flour flour, one more tapioca flour, 1 tbsp sweetener of choice, vanilla, a pinch of soda and salt. Divide into two parts and add 1 tbsp cocoa powder to one of them. Bake in a small form until ready at 180C. Decorate with hemp seeds.