Сурови шоколадови хапки

Сурови шоколадови хапки с тиква и джинджифил
– веган и без глутен –

Съставки (за 6 бр):

За пълнежа:

  • 100г печена тиква
  • 20г кокосово масло
  • 40г кленов сироп / мед / агаве
  • коледни подправки** – канела, джинджифил, кардамон, карамфил, анасон

Приготвяне:

Днес ви разказвам за един чудесен *български шоколад, който е с джинджифил и който използвам в тази рецепта, защото прекрасно се съчетава с тиквата и коледните подправки. Имах удоволствието да се запозная лично с хората зад бранда Verve на изложението Inter Expo и останах очарована от концепцията и ентусиазма им.

П.С ако случайно не успеете да откриете прекрасния им шоколад, използвайте друг любим черен шоколад и добавете щипка джинджифил 😉

Разтопете шоколада заедно с кокосовото масло до получаване на хомогенна смес. Със супена лъжица “намажете” дъното на формички за мъфини. Тоест около 1 с.л във всяка формичка и леко по стените й. Прибете формичките във фризер, за да стегнат. 

Използвах печена тиква, защото харесвам аромата й, но и с варена ще стане също толкова добре. Намачкайте или блендирайте тиквата с останалите съставки. Разпределете сместа върху вече стегналия шоколад и отново приберете във фризер. Около 10-15 минути са достатъчни. След като и тиквата е стегнала или поне не е твърде мека на допир, залейте с останалата част от шоколадовата смес. Приберете отново във фризер – може да държите там поне няколко седмици. Извадете непосредствено преди да сервирате и поръсете с хималайска сол – съвсем малко, но е много важен момент от поднасянето – солта се допълва перфектно с шоколада и десертът става завършен. Аз лично много харесвам комбинация от шоколад и сол.

** тук може да видите как да си направите микс от коледни подправки

– постът не е спонсориран // шоколадът на Verve ми е предоставен за тест, но всички мнения се базират на лични впечатления –


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳