Суров шоколадов тарт

Шоколадов тарт
–  веган & без глутен –

Съставки (за 22см):

  • 300г орехи*
  • 50г какао
  • 60г кокосово масло
  • 6 с.л кленов сироп**
  • щипка сол

* може да се заменят с други ядки по избор – лешници или бадеми
** може да се замени с мед или агаве

За крема:

  • 400мл кокосова сметана от кен (1бр)
  • 2бр шоколад Verve с лимон (140гр) + още 1 или половин за декорация
  • ванилия
  • хималайска сол

Приготвяне:

Блендирайте всички съставки за основата и разпределете във форма за торта, тарт или друга по избор. Притиснете добре с ръце. Оставете във фризер докато приготвяте крема, за да стегне.

Разтопете шоколада на водна баня (това е много важно, за да не загори :)). В голяма купа с миксер разбийте 1 кен кокосова сметана. В повечето магазини може да откриете coconut milk и coconut cream – cream е по-гъсто и е по-добре да използвате него, но и с мляко би станало. Добавете разтопения шоколад и ванилията и разбъркайте добре.

Изсипете върху вече стегнали блат и оставете отново в фризер за около час или докато стегне. След като кремът вече не е мек, може да разтопите останалия шоколад и да декорирате по желание. Аз буквално посипах с лъжица отгоре. Поръсете с хималайска сол … шоколад + сол = невероятна комбинация. И върнете във фризера или хладилника.

Ако държите тортата във фризер я извадете поне 15 минути преди консумация, за да се отпусне малко и да не е много твърда 🙂

– постът не е спонсориран // шоколадът на Verve ми е предоставен за тест, но всички мнения се базират на лични впечатления –


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳