Ванилово – шоколадови палачинки / Vanilla chocolate pancakes

Ванилово – шоколадови палачинки

Съставки:

  • 2 яйца
  • 1 банан
  • 1 с.л нишесте от тапиока
  • щипка сода
  • щипка сол
  • Ванилов екстракт
  • 1 с.л натурално какао

Декорация:

Каква е разликата между cocoa и cacao?

Приготвяне:

Намачкайте банана,  добавете 2 яйца и разбъркайте с вилица. Прибавете нишестето, содатата и солта и разбъркайте добре. Добавете няколко капки ванилия и изпечете 5-6 малки палачинки на незалепващ тиган без мазнина. Загрейте тигана и слагайте по 1 с.л от сместа, оформяйки кръгчета като палачинки. Намалете котлона. Когато станат на мехурчета и спрат да лепнат, обърнете внимателно със силиконова шпатула. Ако не разполагате с незалепващ тиган,  сложете гхи или кокосово масло.

Добавете 1 с.л какао към останалата част от сместа и изпечете и другите палачинки. Редувайте бели и шоколадови палачинки. Декорирайте с 1 с.л тахан по избор (използвах бадемов), натрошени какаво зърна и филирани бадеми.


 Vanilla chocolate pancakes

Ingredients:

Decoration:

The difference between Cacao and Cocoa?

Directions: 

Mash the banana, add 2 eggs and stir with a fork.  Add the tapioca starch, the soda and the salt and mix until smooth. Add a few drops of vanilla extract and bake 5-6 small pancakes in a pan without oil. Heat the pan and add 1 tbsp of the mixture, forming a small circular pancakes. Lower the heat! When there are small bubbles and they stop being sticky, turn them around with a silicon spatula. If you do not have a non-sticking pan, add some ghee or coconut butter.

Add 1 tbsp cacao powder to the rest of the mixture and bake the other pancakes. Alternate white and chocolate pancakes. Decorate with 1 tsp nut butter ( I used almond butter), cacao nibs pieces and toasted almond flakes.