Веган карамелови бананови палачинки

Веган карамелови бананови палачинки
– без глутен и млечни – 

Съставки (за 5-6 бр):

  • 1 банан (може да се замени с тиква ≈100г)
  • 50г безглутеново брашно (нахутено, оризово)
  • 1 с.л чия, накисната във вода (може да се замени с ленено семе)
  • 50мл ядково мляко
  • 1 с.л кленов сироп
  • ванилия
  • 1 ч.л канела
  • 1/2 ч.л джинджифил
  • щипка морска сол
  • щипка бакплувер

За декорация:

  • кленов сироп
  • печени лешници със сол
  • лешников тахан
  • йогурт
  • сладко без захар

Приготвяне:

Смесете чията с 2 с.л вода и оставете поне 10 минути, за да набъбне. Смесете всички съставки като намачкате банана и отново оставете сместа за около 5минути.

Изпечете малки палачинки в незалепващ тиган (намажете с малко кокосово масло) и намалете температурата, за да не загорят. Сложете капак, за да станат по-пухкави 🙂

Декорирайте по желание 🙂


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳